Snow Village

Snow Village on yhdistelmä jäätä ja lunta, joka muuttaa vuosittain muotoaan ja kokoaan säilyttäen kuitenkin yksilöllisen ja taianomaisen olemuksensa. Marraskuun alussa tehdään paikan päällä lumitykeillä keinolunta, josta rakennetaan tämä noin 2 hehtaarin alueen täyttävä kompleksi hotellihuoneita, sviittejä, jääbaari ja -ravintola sekä jääveistoksia – kaikki valmistettu puhtaasti vedestä.


Tervetuloa

Snow Village on nyt suljettu. Snow Village avataan jälleen 10. joulukuuta 2014 ja yöpymisvarauksia otetaan vastaan 6. huhtikuuta 2015 asti. Tämän jälkeen Snow Village on avoinna niin kauan kuin säät sallivat. Sisäänpääsy 10€/aikuinen, 5€/lapsi (4-12 vuotta). Opastettu kierros 47€/ryhmä. (ryhmäkoko 1-40, ei sisällä lippuja). Opastettu kierros pitää tilata etukäteen.

Lähes 200km Napapiiriltä pohjoiseen löytyy Lainion lumikylä – Snow Village. Henkeäsalpaavien jää- ja lumirakenteiden sisällä voit viettää yön lumihotellissa, illallistaa jääravintolassa tai diskoilla baarin puolella ja nauttia drinkeistä jotka tarjoillaan jäälasista. Tai voit vain ihastella jäätaidetta, jota löytyy kaikkialta. Snow Village sijaitsee länsi-Lapissa, Ylläksen ja Levin välimaastossa lyhyen etäisyyden päässä Kittilän lentokentältä.

Talvikaudella 2013-2014 Snow Village kohoaa Lainiolle jo 13. kerran. Vuosittaiset rakennustyöt alkavat loka-marraskuun vaihteessa lämpötilan laskiessa noin kymmenen astetta nollan alapuolelle. Rakennustyöhön käyetään 15 miljoonaa kiloa lunta ja noin 300 000 kiloa kristallinkirkasta luonnonjäätä. Rakentajat ovat erikoistuneet lumeen ja jäähän rakennuselementteinä ja he kehittävät jatkuvasti uusia tapoja sekä työkaluja, joilla työstää näitä materiaaleja – metodeja, joiden avulla tämä taidemuoto saadaan vietyä uudelle tasolle.

Snow Village rakennetaan kokonaan lumesta ja jäästä kattaen alleen noin 20 000m2 alueen. Talvikaudella Lainiolta löytyy noin 3000m2 katettuja sisätiloja, jotka on rakennettu erilaisista lumen ja jään yhdistelmistä. Arkkitehtuuriset suunnitelmat sekä sisustus vaihtuvat joka vuosi, mikä takaa aina ainutlaatuisen elämyksen.

Lainion lumikylässä voi myös kokea hotelliyön huoneessa, joka on tehty lumesta. Lumen eristävän ominaisuuden ansiosta sisälämpötila on aina -2…-5 celciusastetta, huolimatta siitä, mikä on ulkona vallitseva lämpötila. Tarjolla on myös alansa parhaiden jään ja lumenveistäjien sisustamia, yksilöllisin teemoin toteutettuja jääsviittejä.

Hääpareille Snow Village luo erinomaiset puitteet unohtumattoman päivän toteuttamiseen. Vihkiminen voidaan suorittaa jää- tai puukappelissa ja hääjuhla on mahdollista viettää jommassa kummassa ravintolassa. Ravintolamme palvelevat myös muita, jotka haluavat kerääntyä juhlimaan tärkeää päivää tai saavutusta.

Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan sivuillemme sekä vierailemaan Lainion lumikylään.